Thierry Lens, co-owner Anker18, vertelt over de werking van de AFDELING SEMI-INDUSTRIE.

18-11-2018

Thierry Lens: ‘Het aanbod in het marktsegment ‘semi-industrieel en logistiek bedrijfsvastgoed’ kan divers zijn; magazijnen in combinatie met kantoorruimtes, multi-functionele opslagloodsen,  polyvalente units voor KMO’s,…  Qua oppervlakte variëren deze bedrijfspanden vanaf 200m² of meer. Het overgrote deel van de semi-industriële operaties van Anker18 zijn aankoop/verkoop-transacties. Het profiel van de opdrachtgevers is divers; zowel de zelfstandige loodgieter die zijn thuis-atelier wil inruilen voor een KMO unit, als de grotere marktspelers doen een beroep op onze gepersonaliseerde begeleiding en bemiddeling.

Vorig jaar heeft Anker18 o.a. de verhuis van de hoofdzetel van PostNL gerealiseerd. Het gebouw waarin PostNL gevestigd was, werd verkocht en PostNL schakelde Anker18 in om een nieuwe, geoptimaliseerde, intelligente locatie-oplossing te verwezenlijken.

Het multidisciplinair sympathiek Anker18-team is perfect vertrouwd met diverse lokale markten, opereert vanuit een dynamisch netwerk, en combineert jaren ervaring met een doorgedreven dossierkennis én een up-to-date database. Allereerst worden de specifieke behoeften van de klant geïdentificeerd, om daarna actief op zoek te gaan naar flexibele oplossingen en interdisciplinaire kruisbestuivingen. Juist deze specifieke Anker18 aanpak resulteerde ook in de PostNL-casus in succesvol maatwerk. Dergelijke uitdagingen vereisen maanden intensief makelen, en zijn alleen maar mogelijk met een stevige vinger aan de specifieke markt-pols én goede netwerk-relaties. Deze goede contacten zijn op hun beurt het gevolg van het feit dat Anker18 met een team van professionals werkt die al langer dan tien jaar actief zijn bij Anker18. De eigenaars/opdrachtgevers hebben bij Anker18 dus altijd hetzelfde aanspreekpunt. Dit is een groot voordeel, want zo bouw je een ijzersterke vertrouwensband op.

Onze experten kennen dus niet alleen de eigenaar/opdrachtgever door en door, maar zijn ook volledig op de hoogte van het reilen en zeilen van de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Dit maakt dat Anker18 perfect kan inspelen op wat er gebeurt of te gebeuren staat. Een beetje vergelijkbaar met het leggen van een puzzel, waarbij je op zoek gaat naar de juiste match. Probleemoplossend denken, daar ligt de sterkte van Anker18.’